Kalldrag av Markus Sköld

Titel: Kalldrag
Författare: Markus Sköld
Antal sidor: 317
Språk: Svenska
Förlag: Hoi Förlag
Utgivningsdatum: 21 aug 2016
Format: Inbunden

Jag fick den här boken av Hoi Förlag som recensionsexemplar i utbyte mot en ärlig recension.

Jag älskar skräck i alla former. Det spelar ingen roll om det handlar om spöken, vampyrer eller monster, jag vill läsa!
I Kalldrag får vi följa med Therese vars man, John fått ett nytt jobb i en liten stad i norra Sverige. Tillsammans med deras lilla dotter flyttar familjen till ett hus i den lilla staden. Therese vet inte vad hon vill göra med sitt liv och medan John jobbar och dotter börjar på förskolan försöker Therese hitta sig själv. Det tar inte lång tid innan det händer märkliga saker i huset och Therese känner sig iakttagen.

Den här historien har alla de klichéerna som behövs i en skräckhistoria. En liten stad med en mörk hemlighet, en läskig källare, en ensam kvinna vars man inte tror henne, djur som uppför sig märkliga och oförklarliga strömavbrott.

Trots att boken är välskriven och spännande ibland så tycker jag tyvärr att den saknar originalitet. Det känns som om den är skriven utifrån en mall. Jag som läsare blir inte förvånad över det som händer och inte heller så värst skrämd. Markus Sköld skriver bra och lyckas fånga alla känslor. Hans miljöbeskrivningar är fantastiska och som läsare ser jag den lilla staden framför mig som om jag själv varit där.

Gillar du skräckhistorier tycker jag att du ska läsa den här boken. Den är lättläst och lättsmält men förvänta dig inte något mästerverk i form av originalitet, chansen är att du redan har läst den här historien i en annan form om en annan stad och ett annat äktenskap.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply