Sju förtrollade kvällar – Mårten Sandén

TitelSju förtrollade kvällar
Författare: Mårten Sandén
Antal sidor: 159
Språk: Svenska
Förlag: Rabén & Sjögren
Utgivningsdatum:  September 2015
Format: Inbunden

Kommer ni ihåg när man var liten och varje bok man läste var ett äventyr? Ni vet, på riktigt. Det var som om varenda bok då på riktigt var en dörr till en annan värld. Man förlorade sig själv i berättelsen, karaktärerna och platserna. Det var precis den känslan jag hade när jag läste Sju förtrollade kvällar av Mårten Sandén.

Vi får följa med Buster Bolin som bär på en tung sorg sen hans älskade storebror Jack dog. Hemma är det jobbigt med föräldrarna som inte riktigt klarar av livet, skolan går heller inte så bra men boxningen är något som ger honom hopp. Det är egentligen allt Buster har men när han en dag tappar kontrollen och slår till en mobbare i skolan blir han avstängd. En dag dyker en mystisk man upp och ger Buster sju biobiljetter till Elysium, en gammal bio som varit stängd och nedlagd i många år. Det är nu berättelsen och äventyret verkligen tar fart.

Redan från första kapitlet sögs jag upp av berättelsen. Hela boken hade en aura av mystik och äventyr omkring sig. Det var som om varje meningen, varje kapitel och varje scen höll en hemlighet som jag, som läsare, fick ta del av.

Det är en välskriven bok om vänskap, kärlek och sorg. Samtidig som boken är spännande så tar den upp tunga ämnen och känslor som är svåra att förstå. Sorgen som Buster känner över sin döde bror finns med i varje stavelse och känslan över att han inte är tillräcklig för sina föräldrar genomsyrar också berättelsen. Med hjälp av de sju biobiljetterna och sina nyfunna vänner öppnas en ny värld upp för Buster och plötsligt blir det lättare att hantera det som finns i hjärtat.

Det här är en fantastisk och välskriven bok som är värld att läsa.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply