Fyren mellan haven – M.L Stedman

TitelFyren mellan haven
FörfattareM.L Stedman
Antal sidor: 379
Språk: Svenska
Original språk: Engelska
Förlag: Massolit Förlag
Utgivningsdatum: Mars 2014
FormatPocket

Jag har aldrig varit med om en bok som har lyckats kasta omkull mina känslor så bra som Fyren mellan haven. Ena stunden kände jag lycka den andra sorg sedan tillbaka till lycka för att i samma stund känna sorg igen. Förtvivlan är en annan känsla som bubblade upp på ytan.

Den här boken handlar om Tom Sherbourne, en krigsveteran som bestämmer sig för att jobba som fyrvaktare på ön Janus Rock utanför Australiens västkust. Han träffar sin fru Isabel som sedan flyttar till ön med honom. Deras liv är enkelt men slitsamt. En dag spolas en båt upp på stranden och i den ligger en död man och ett levande spädbarn. Det är nu som berättelsen börjar på riktigt och det är nu som alla känslor irrar omkring inuti hjärtat utan en fast punkt att landa på.

M. L. Stedman skriver lättsamt om svåra och tunga känslor. Jag gillade verkligen den här boken. Den hade en spännande handling, intressanta karaktärer och fantastisk miljö. Miljöbeskrivningarna är något av de bästa i den här boken, Stedman har verkligen lyckats fånga känslan och jag som läsare ser den lilla ön framför mig. Stedman gör även ett fantastiskt bra jobb med att beskriva karaktärerna och deras utveckling genom berättelsen. Jag som läsare sympatiserar med dem trots att deras handlingar inte går i linje med min egen moraliska kompass.

Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om slutet, den får mig att vrida och vända på mina tankar om rättvisa i livet. Den här boken är helt klart värd att läsa men var beredd att du kommer att behöva prata om den, för berättelsen lämnar inte dig när du läst ut boken.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply