Små Citroner Gula – Kajsa Ingemarsson

Original titelSmå citroner gula
FörfattareKajsa Ingemarsson
Antal sidor: 326
Språk: Svenska
Förlag: Månpocket
Utgivningsdatum:  2005
Format: Pocket

Den här boken följde med mig på semester och jag sträckläste den. Det är en klassisk feelgood-bok och har precis allt som krävs för att den ska bli just en feelgood-bok.

Den här boken handlar om Agnes, en ung kvinna som jobbar som hovmästare på en lyxig restaurang i Stockholm. Allt verkar vara perfekt i Agnes liv till en dag då hon förlorar både jobb och pojkvän. När hon en dag träffar en gammal kollega som ska starta en egen restaurang och som erbjuder henne jobb hoppar hon på tåget.

Det här är en lättsam och välskriven bok. Agnes är en härlig karaktär som växer för varje kapitel. Hon gör misstag, tabbar sig och är ibland klumpig men samtidigt är hon modig och sympatisk.

Kajsa Ingemarsson lyckas fånga känslan i restaurang branschen med bra miljöbeskrivningar och små goda detaljer. Jag var jämt sugen på någonting att äta när jag läste den här boken!

Det här är ingen originell bok, tvärtom är den rätt förutsägbar men fungerade perfekt när man är sugen på någonting lättsmält. Den är lättläst och rolig.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply