Sju Jävligt Långa Dagar – Jonathan Tropper

Original titel: This is where I leave you
Författare: Jonathan Tropper
Antal sidor: 352
Språk: Svenska
Original språk: Engelska
Förlag: Gilla Böcker
Utgivningsdatum:  2009
FormatPocket

Den här boken har legat i min bokhylla i flera år och jag har velat läsa den enda sedan den kom ut 2012 men det har bara inte blivit av. Nu äntligen fick den plats i min att-läsa-lista-februari.

Jag hade inte läst någonting av Jonathan Tropper tidigare och visste inte vad jag skulle förvänta mig. Det blev en överraskande rolig och ibland chockerande läsupplevelse.

Vi får följa med Judd som kommer på sin fru i sängen med sin chef. Kort därefter förlorar han sin pappa i cancer. När han är på väg till sin pappas begravning får han reda på att exfrun är gravid. Dessutom måste han sitta shiva, en judisk sorgevecka, tillsammans med sin dysfunktionella familj. Det blir sju jävligt långa dagar fyllda av obehagliga överraskningar, slagsmål och otrohet.

Jag gillade den här boken. Den var rolig och välskriven. Tropper har ett eget sätt att skriva på som är underhållande. Hans huvudkaraktär Judd är osympatisk, deprimerad och otroligt sexistisk vilket gjorde honom samtidigt skrattretande. Hela boken är fylld med excentriska karaktärer som fyller boken med surrealistiska situationer vilket är underhållande.
Någonstans i mitten finns det också ett djup som bottnar i trasiga relationer, kärlek och familjeband. Ju mer läsaren får lära känna Judds dysfunktionella familj ju mer skiner kärleken mellan dem igenom.

Det här är som sagt en underhållande bok som fick mig att småle under hela läsupplevelsen.

Z Z Z Z Z

2 thoughts on “Sju Jävligt Långa Dagar – Jonathan Tropper

Leave a Reply