De Imperfekta – Tom Rachman

Original titel: The Imperfectionists 
Författare: Tom Rachman
Antal sidor: 384
Språk: Svenska
Original språk: Engelska
Förlag: Svante Weyler Bokförlag
Utgivningsdatum:  2010
FormatInbunden

Det här är en roman som följer några människor i deras vardag på en engelskspråkig dagstidning, grundad i Rom av en amerikans miljonär. Det är en vacker berättelse om en möjligen – snart svunnen värld.

Tom Rachman beskriver dagstidningens vardag på ett väldigt bra sätt och det märks att han vet vad han pratar om. Miljöbeskrivningarna och detaljerna får mig som läsare att känna att jag på plats bland journalisterna och i Rom. Varje karaktär har sin egen historia. Drömmar, mål och livsöden blandas ihop och snart får man se en helhet som är rätt tragisk. Det jag gillade bäst var att samtidigt som vi får följa med karaktärerna i nutid får vi också läsa om tidningens uppkomst och historia. Det finns ingen tvekan om att Rachman är en bra skribent och en bra berättare. Det gick fort att läsa boken och den var mer eller mindre underhållande under hela läsupplevelsen.

Det jag hade svårt med var karaktärernas livsöden och mentalitet. Alla Rachmans karaktärer var självdestruktiva på ett eller annat sätt. Ingen var riktigt lycklig, nöjd eller positiv. På ett sett gjorde det att karaktärerna verkade mer mänskliga men det gjorde också hela berättelsen overklig. Alla människor är väl inte olyckliga jämt? Någonstans hade jag velat läsa om någon som inte var deprimerad eller destruktiv.

Jag kan varmt rekommendera den här boken. Den är välskriven, lättläst och jag gillar att man får läsa om alla karaktärer vars liv sammanflätas på ett eller annat sätt.

Z Z Z Z Z

2 thoughts on “De Imperfekta – Tom Rachman

Leave a Reply