Sapiens: en kort historik över mänskligheten – Yuval Noah Harari

Original titel: Sapiens: A Brief History of Humankind
Författare: Yuval Noah Harari
Antal sidor498
Språk: Engelska
Original språk: Engelska
Förlag: Vintage
Utgivningsdatum: 2014
FormatStorpocket

Jag gillar att läsa om våra förfäder, om evolution och om människans resa fram till idag. Ibland kan jag bli sugen på en fackbok och sluka den nästan lika snabbt som en skönlitterär bok men inte den här gången.

Yuval Noah Harari börjar boken med att berätta om människans uppkomst, om våra förfäder och hur vi levde för flera miljoner år sedan. Den delen av boken slukade jag och hade jag slutat där hade den här boken fått full pott men jag fortsatte. Tyvärr blev boken alldeles för långtråkig. Trots att jag håller med om mycket av vad Harari skriver kände jag att många av hans slutsatser gjordes utan mycket bevis eller förklaring. Det kändes helt enkelt som om Harari bara utgick från sina egna åsikter som saknade vetenskaplig substans.

Det är en välskriven bok med mycket intressanta fakta som jag kommer att ta med mig men jag önskade att den innehöll mer vetenskapliga teorier och forskning.

Z Z Z Z Z

One thought on “Sapiens: en kort historik över mänskligheten – Yuval Noah Harari

Leave a Reply