Drömgångare – Samantha Shannon

Original titel: The Bone Season (The Bone Season #1)
Författare: Samantha Shannon
Antal sidor496
Språk: Svenska
Original språk: Engelska
Förlag: Modernista
Utgivningsdatum: 2013
FormatInbunden

Det här är en komplicerad dystopi om en värld där klärvoajanta klassas som landsförrädare av staten. Det här är första boken av sju.

Vi får följa med Paige som arbetar i den kriminella undre världen i Scion London. Hennes jobb går ut på att söka information genom att bryta sig in i andra människors psyke. Men när Paige grips och sätts i fängelse möter hon en kraft som är ännu mer skrämmande än Scion.

I början var jag otroligt förvirrad. Samantha Shannon har byggt upp en hel värld där det finns olika ”klasser” av klärvoajanta med olika förmågor och olika namn. Det är svårt att hänga med och Shannon lyckas inte förmedla världen hon har byggt upp på ett pedagogiskt sätt. Trots förvirringen är det här en väldigt spännande bok med intressanta karaktärer.

Innan jag börjar lovprisa den här boken måste jag vara tydlig med att säga att det finns flera brister i historien. En sak som stör mig i boken är den typiska romansen som växer fram. Den manliga huvudkaraktären är en stereotyp av alla manliga huvudkaraktärer som någonsin gjorts. Ni vet, starka, sexiga och jättegoda men missförstådda mannen som vill inget hellre än att rädda tjejen. Huvudkaraktären Paige är stark, modig och tuff men faller även hon i den stereotypa fällan. Vi läsare kan se deras kärlek på långa vägar även om de själva inte ser det. Trots den typiska romansen och stereotyperna till karaktärer är det här en riktig bladvändare. Shannon har skapat en unik värld med flera intressanta ingångar som gör mig som läsare nyfiken.
Det här är en serie jag definitivt kommer att fortsätta läsa trots att jag måste vänta i flera år innan hela serien blir färdig, suck.

Tycker du om dystopier, ungdomsböcker och klyschig romans är det här en bok för dig. Var bara beredd på att du kommer vara förvirrad i början men håll ut, det blir enklare och bättre.

Z Z Z Z Z

 

3 thoughts on “Drömgångare – Samantha Shannon

Leave a Reply