Askungar – Kristina Ohlsson

Original titelAskungar (Fredrika Bergman & Alex Recht #1)
FörfattareKristina Ohlsson
Antal sidor11 h 40 min
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagPiratförlaget
Utgivningsdatum: 2011
FormatLjudbok

Jag har precis upptäckt Kristina Ohlsson och är väldigt glad för det. Askungar är hennes deckardebut om civilanställda utredaren Fredrika Bergman och den legendariska kommissarien Alex Recht som ska lösa ett fall där en liten flicka försvinner. Det här är första boken i en serie av sex böcker om dessa två karaktärer.

Personligen gillar jag inte att läsa deckare värst mycket men jag var som sagt nyfiken på Ohlsson och bestämde mig för att läsa Askungar. Jag blev inte besviken. Det här är en spännande story, stundtals väldigt hemsk att läsa men spänningen hålls vid liv under hela läsningen. Det bästa med den här boken är självklart karaktärerna. Berättelsen kretsar kring tre karaktärer, Fredrika Bergman, Alex Recht och Peder Rydh. Alla med sina egna brister och problem vilket känns uppfriskande att läsa om. De är inga superhjältar som kan allt och löser fallet direkt, tvärtom de är otroligt mänskliga och gör misstag. Vi får även en glimt in i deras personliga liv, deras vardag utanför själva fallet och polisyrket. Det märks att Ohlsson bara har skrapat på ytan, att varje karaktär har mer att ge.

Det här är en lättläst och spännande bok. Jag upplevde inte den som förutsägbar heller utan väntade otåligt på att få reda på sanningen.
Dock kunde Ohlsson ibland fastna i detaljer och beskriva vissa scener alldeles för ingående.

Gillar du deckare tror jag inte att du kommer att bli besviken på den här boken. Är du som jag, ingen stor fan av deckare men fortfarande nyfiken på att läsa en så börja med Askungar men var beredd på att den har en otäck handling.

Z Z Z Z Z

One thought on “Askungar – Kristina Ohlsson

Leave a Reply