Tusenskönor – Kristina Ohlsson

Original titelTusenskönor (Fredrika Bergman & Alex Recht #2)
FörfattareKristina Ohlsson
Antal sidor11 h 55 min
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagPiratförlaget
Utgivningsdatum: 2010
FormatLjudbok

Jag gillade verkligen första boken i den här serien om Fredrika Bergman och Alex Recht. Det här är andra boken och även den var riktigt bra. Kristina Ohlsson är otroligt duktig på att skapa berättelser som är full av spänning. Även Tusenskönor är fylld av otäcka scener och bra karaktärer.

I Tusenskönor får vi följa med flera olika karaktärer vars öden flätas ihop. Ett äldre par hittas skjutna i sin lägenhet vid Odenplan, mannen verkar ha tagit livet av sin hustru och därefter sig själv. Inlåst i en lägenhet väntar Ali på besked, han har flytt kriget och hoppas på en ny framtid i Sverige. I Bangkok håller en ung svensk kvinna på att bli avskuren från omvärlden, någon monterar ner hennes liv bit för bit.

Vi får än en gång träffa Fredrika Bergman och hennes kollegor i Alex Rechts utredningsgrupp och det är full fart redan från början. Relationerna har fördjupats och vi får lära känna karaktärerna ännu mer, vilket är både intressant och kul! Kristina Ohlsson har verkligen lyckats med att låta sina karaktärer växa och ta mer plats. Precis som i första boken är det tydligt att huvudkaraktärerna har brister och gör misstag. Relationen mellan Fredrika och Alex fördjupas och det är kul att få läsa om hur de sakta men säkert lär känna varandra.

I Tusenskönor får vi även följa med andra intressanta karaktärer men ibland tyckte jag det blev lite rörigt. Det blev lite svårt att hålla fast vid själva handlingen då den spretade väldigt mycket i början. Det tog ett tag för mig att komma in i själva storyn och förstå helheten men när det väl landade blev boken en riktig bladvändare.
Språket är enkelt och flyter på. Ohlssons styrka ligger i berättandet och berättelsens intriger. Men ibland kan hon krångla till det för sig själv med invecklade historier.

Jag kommer definitivt att fortsätta läsa Ohlssons böcker om Fredrika Bergman och Alex Recht.

Z Z Z Z Z

One thought on “Tusenskönor – Kristina Ohlsson

Leave a Reply