Sorgen bär fjäderdräkt – Max Porter

Original titel: Grief is the Thing with Feathers
Författare: Max Porter
Antal sidor: 114
Språk: Engelska
Original språk: Engelska
Förlag: Faber & Faber
Utgivningsdatum: 2016
FormatPocket

Jag fick höra en hel del bra saker om den här boken och ville verkligen läsa den. Jag är inte en står beundrare av poesi men kan njuta av en eller två ibland. Tyvärr var det här en bok jag inte kunde njuta av.

När mamman i familjen går bort får mannen och hans två söner hjälp med att bearbeta sorgen av en kråka. Det här är en bok som blandar poesi, fabel och essä.

Som jag har förstått det ska den här boken vara en slags hyllning till Ted Hughes diktsamling om kråkan, det missade jag totalt. Kanske för att jag inte läser mycket dikter eller för att jag faktiskt inte vet vem Ted Hughes är.
Jag har inga problem med att Max Porter gav sorgen en gestalt det är språket som gjorde att jag inte fastnade för själva boken. Jag ser vad Porter försöker göra och jag förstår någonstans att det finns något otroligt vackert i hur han beskriver sorgeprocessen men det fungerade bara inte för mig.

Jag tror att man antingen gillar den här boken eller så gillar man den inte. Jag gillade den inte.

Z Z Z Z Z

One thought on “Sorgen bär fjäderdräkt – Max Porter

Leave a Reply