Drömmar och Dilemman – Elin Eldestrand

Original titel: Drömmar och Dilemman
Författare: Elin Eldestrand
Antal sidor221
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagHoi förlag
Utgivningsdatum: 2017
FormatInbunden

Jag fick den här boken av Hoi förlag i utbyte mot en ärlig recension!

Då var det dags att läsa del två i berättelsen om Charlie. Jag gillade verkligen första boken och var nyfiken på hur Elin Eldestrand skulle fortsätta äventyret. Precis som i första boken har även den här boken ett lättsamt språk, helgalen handling och charmiga karaktärer.
Bok nummer två tar vid där bok nummer ett slutade. Charlie har hittat sin drömprins och jobbar med sin mamma på det fina hotellet. Allt borde vara frid och fröjd men det förflutna hinner ikapp Charlie. Det är dags för “problemlösning” igen.

Drömmar och Dilemman är lika galen och rolig som första boken. Det som skiljer böckerna åt är att Eldestrand har skalat av miljöbeskrivningarna och det tidstypiska språket, istället har hon fokuserat mer på handlingen. Det är mycket som händer och Eldestrand lyckas skickligt hålla ihop alla trådar. Intrigen tar plats och boken visar sig bli en rolig ”deckare” där flera gåtor måste lösas. Visst, ibland är det förutsägbart men det hindrar inte berättelsen från att vara intressant.

Ibland gick det lite för fort fram vilket gjorde att jag inte riktigt hann lära känna karaktärerna på djupet. Vissa intressanta karaktärer fanns bara med i periferin och jag kunde önska att de fick mer utrymme i berättelsen.
Annars är det här en lättsam berättelse som är underhållande. Nu är jag nyfiken på hur Eldestrand kommer att avsluta sin trilogi.

Z Z Z Z Z

One thought on “Drömmar och Dilemman – Elin Eldestrand

Leave a Reply