The Mime Order – Samantha Shannon

Original titelThe Mime Order (The Bone Season #2)
FörfattareSamantha Shannon
Antal sidor554
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
FörlagBloomsbury
Utgivningsdatum: 2015
FormatPocket

Det här är andra boken i serien The Bone Season av Samantha Shannon, som inte verkar ha fått något svenskt namn ännu? Har du inte läst första boken varnar jag dig för att läsa den här recensionen för den kommer förmodligen att avslöja mycket från första boken. Är du nyfiken på den här serien får du gärna läsa min recension av bok nummer ett – Drömgångare.

Den här boken börjar direkt där bok nummer ett slutade vilket är väldigt bra tycker jag. Berättelsen tar fart och läsaren slungas in i ett kaos som mer eller mindre aldrig tar slut. Det är fortfarande rörigt att läsa om alla klärvoajanter och deras förmågor men Shannon lyckas smidigt baka in det i berättelsen.

När vi börjar läsa har Paige lyckats rymma från sitt fängelse och hon är tillbaka hemma i Scion London. Men ingenting är densamma. Hon har sett vad som gömmer sig bakom ridån och det är farligare än hon trott. Paige försöker tröstlöst varna för the Rephaim men ingen lyssnar.

Paige är fortfarande en bra huvudkaraktär. Hon är stark, modig och tuff samtidigt som hon är sårbar och mänsklig. En annan bra karaktär är Nick. Han är både jordnära och smart. Relationen mellan honom och Paige är fantastisk. Tyvärr kommer deras vänskap lite i skymundan, vilket är synd. En karaktär som inte utvecklats mycket sedan första boken är Warden, som är Paiges kärlek. Han är fortfarande lika ”mystisk” och onåbar.

Den här boken är fylld med action, intriger och spänning. Det bästa med den här boken är hur karaktärerna utvecklas och hur mysterier nystas upp. Vi får även en bredare bild av Scion London och världen som Shannon har byggt upp. Trots att den är komplicerad och ibland förvirrande vill jag veta mer.

Shannon blandar politik med fantasy på ett bra sätt men jag känner tyvärr att intresset börjar falna. Det är för mycket dialoger om praktiska saker, om politik och om vad som kan ske istället för att saker faktiskt börjar ske.

Andra hälften av den här boken är fylld med action och Shannon avslutar berättelsen med en enorm cliffhanger vilket gör att jag måste fortsätta att läsa den här serien.

Z Z Z Z Z

One thought on “The Mime Order – Samantha Shannon

Leave a Reply