Änglavakter – Kristina Ohlsson

Original titelÄnglavakter (Fredrika Bergman & Alex Recht #3)
FörfattareKristina Ohlsson
Antal sidor13T 40M
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagPiratförlaget
Utgivningsdatum: 2015
FormatLjudbok

Det här är tredje delen i Kristina Ohlssons deckarserie om Fredrika Bergman och Alex Recht och min absoluta favorit.

En ung kvinna hittas styckad och begravd i ett skogsparti i Midsommarkransen utanför Stockholm. Hon identifieras som Rebecca Trolle, en student som varit försvunnen i två år. Medan Alex Recht och hans utredningsgrupp försöker förstå varför Rebecca gick ett så våldsamt öde till mötes, görs fler fynd på brottsplatsen. Den rymmer hemligheter som visar sig vara flera decennier gamla. Någon har vid upprepade tillfällen återvänt till skogen för att dölja sina offer för omvärlden.

Det händer otroligt mycket i den här boken. Det är många historier och öden som vävs samman. I början var det svårt att hänga med men ju längre in i berättelsen jag kom desto klarare blev både historien och karaktärerna. Det bästa med den här serien är karaktärerna och hur de integrerar med varandra. För varje bok kommer Fredrika, Alex och Peder närmare varandra. De börjar lära känna varandra och hittar ett effektivt sätt att samarbeta. Det tycker jag är kul att läsa om och Ohlsson är skicklig på att ge sina karaktärer utrymme att växa. Det ger berättelsen mer trovärdighet och ger mig som läsare mer sympati för karaktärerna.

Ibland kunde det bli lite för rörigt och ett tag undrade jag hur Ohlsson skulle knyta ihop säcken. Historien spretade åt olika håll men Ohlsson lyckades att samla berättelsen och ge det ett värdigt avslut.
Språket flyter på och dialogerna känns realistiska. Det märks att Ohlsson har gjort sin research, vilket jag uppskattar.

Precis som Ohlssons andra böcker är det här en otäck historia och fick mig att rygga tillbaka samtidigt som jag satt på helspänn och väntade på vad mer som skulle hända.
Jag kommer fortsätta att läsa om Fredrika Bergman och ser framemot att lära känna karaktärerna ännu mer. Det här är en riktigt bra deckarserie som jag tror att även de som inte gillar deckare skulle uppskatta.

Z Z Z Z Z

One thought on “Änglavakter – Kristina Ohlsson

Leave a Reply