The Song Rising – Samantha Shannon

Original titelThe Song Rising (The Bone Season #3)
FörfattareSamantha Shannon
Antal sidor350 
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
FörlagBloomsbury
Utgivningsdatum: 2017
FormatPocket

Det här är tredje boken i Samantha Shannons serie om The Bone Season.
Jag vet inte riktigt hur jag ska skriva den här recensionen, för jag varken gillade eller ogillade den här boken. Ärligt börjar jag tröttna på serien och är inte säker på om jag kommer att fortsätta läsa klart boken.

I den här boken har revolutionen börjat med vår huvudkaraktär, Paige Mahoney, som ledare. Det går inte riktigt som hon vill och en fiende från hennes förflutna dyker upp och riskerar att förstöra allt.

Det känns som om Shannon är medveten om att hon har skrivit på ett kontrakt där hon lovat sju böcker i serien men inte riktigt har material till det, därför drar hon ut på berättelsen. Det leder till att jag upplever att själva historien lunkar fram och blir utdragen istället för actionfylld.
Shannon är också ovanligt hård mot sin huvudkaraktär. Paige gör misstag efter misstag och det leder till att jag, som läsare, tappar förtroende för henne. Visst är det bra att huvudkaraktären visar sin mänskliga sida men som läsare vill jag även se henne lyckas.

Shannons skrivande blir bättre och bättre för varje bok och det är kul att se hur hon utvecklas som författare. Hon har lyckats bygga upp en komplicerad men fängslande värld med intressanta karaktärer men själva intrigen börjar bli tröttsam. Alla motgångar och små vinster börjar bli långtråkig att läsa om, berättelsen behöver ta fart.

Som jag sa tidigare är jag osäker på om jag verkligen kommer att fortsätta att läsa den här serien, det är ju ett tag kvar till att nästa bok kommer ut så jag ska inte ta ett beslut ännu.

Z Z Z Z Z

2 thoughts on “The Song Rising – Samantha Shannon

Leave a Reply