Davidsstjärnor – Kristina Ohlsson

Original titelDavidsstjärnor (Fredrika Bergman & Alex Recht #5)
FörfattareKristina Ohlsson
Antal sidor13T 7M
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagPiratförlaget
Utgivningsdatum: 2013
FormatLjudbok

I femte boken om Fredrika Bergman och Alex Recht skriver Kristina Ohlsson om en gammal israelisk legend, Papperspojken som får liv om natten. Han kommer med mörkret och rövar bort barn. Idag är det inte många som minns legenden. Men så skjuts en förskolelärare på Judiska Församlingen till döds och bara några timmar senare försvinner två judiska pojkar.

Precis som i de andra böckerna kastar Ohlsson in oss läsare i ett fall som i början är förvirrande men som sakta klarnar upp. Den här historien är invecklad och Ohlsson väver in politik och historia på ett skickligt sätt. Styrkan i berättelsen ligger i just att fallet de ska lösa är invecklad och tar poliserna överallt i världen. Det gör det svårt för mig som läsare att se vem som ligger bakom morden vilket gjorde att jag satt på helspänn.
Jag gillar både Alex Recht och Fredrika Bergman som karaktärer. Det är väldigt kul att få läsa hur deras samarbete och relation har utvecklats från första boken. Ohlsson välkomnar även tillbaka karaktärerna Eden Lundell och Peder Ryd vilket gör berättelsen ännu mer invecklad och intressant.

Jag har bara positivt att säga om den här boken men om jag ska klaga på något är det att ibland känns berättelsen för långsökt. Det är något jag känner igen även i de andra böckerna i serien. Ohlsson drar iväg och det kan ibland kännas overkligt. Men samtidigt är det just det som också gör att hennes böcker är så spännande.
Nu ser jag fram emot att få läsa den senaste boken i serien.

Z Z Z Z Z

One thought on “Davidsstjärnor – Kristina Ohlsson

Leave a Reply