Syndafloder – Kristina Ohlsson

Original titelSyndafloder (Fredrika Bergman & Alex Recht #6)
FörfattareKristina Ohlsson
Antal sidor12T 4M
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagPiratförlaget
Utgivningsdatum: 2017
FormatLjudbok

Det här är sjätte boken i kriminalserien om Fredrika Bergman och Alex Recht. Än en gång händer det olika saker som Kristina Ohlsson flätar samman på ett skickligt sätt.
En man hittas skjuten i bröstet, sittande i en fåtölj framför brasan. Märkligt nog bär han sin dotters vigselring på lillfingret. I en annan del av stan söker en begravningsentreprenör efter sin bror. En bror som han verkar vara ensam om att sakna och som han fruktar kan vara borta för alltid. Samtidigt kämpar en kvinna för att inte förlora kontrollen när hennes man blir mer och mer farlig. Tiden rinner snabbt undan och hon får allt svårare att skydda sig själv och sina barn.

Det är ingen tvekan om att Ohlsson är en duktig skribent och berättare för alla hennes böcker i den här serien är fylld med tvister och överraskningar. Det finns ingen heller ingen tvekan om att hon kan skriva riktiga bladvändare och den här boken var inget undantag. Ohlssons styrka ligger i hennes karaktärer och deras utveckling.
Tyvärr blev jag otroligt irriterad på Fredrika i den här boken. Istället för att vara den intressanta karaktären hon alltid har varit upplevde jag henne som gnällig och illojal. Det blev ännu en vända där hennes man blev inblandad utredningen och hela den biten tråkade ut mig och jag kände irritation gentemot Fredrika.

Morden och hämndaktionen bakom var en intressant vinkel och jag hade faktiskt svårt att lista ut vem som låg bakom alla mord. Jag satt på helspänn, som alltid när jag läser den här serien, och ville veta vad som skulle hända. Hela historien är lite långsökt, det kan jag erkänna men samtidigt är det just dem bitarna som gör berättelsen spännande.
Jag rekommenderar den här serien till alla som gillar deckare och är nyfiken på Kristina Ohlsson.

Z Z Z Z Z

One thought on “Syndafloder – Kristina Ohlsson

Leave a Reply