Elzas topp 5: Vecka 40

Ännu en vecka och här kommer ännu en lista från mig =) Jag är mitt uppe i min lilla bebis-bubbla men har nu hunnit lyfta blicken lite och börjat blogga igen. Kan inte lova att det blir lika ofta som förut men måste ju göra något medan lillen sover 😉 

  1. För ett par år sedan läste jag boken Before I Fall av Lauren Oliver och tyckte den var fantastisk. I veckan såg jag äntligen filmen som är baserad på boken. Alla vet ju att boken (nästan) alltid är bättre än filmen och självklart var det så den här gången också men jag blev inte besviken på filmen för det. Jag har väntat länge på att få se filmen, den fick aldrig biopremiär här i Sverige.
  2. Den stora snackisen för den här veckan var/är ju att Kazuo Ishiguro fick Nobelpriset i litteratur. Ärligt talat vet jag inte hur jag känner för det. Jag har bara läst en bok av honom, Begravd Jätte och tyckte inte alls om den. Om sanningen ska fram avskydde jag den. Men nu känner jag att jag måste ge honom en chans till. Jag ska vara ärlig, hade han inte fått nobelpriset hade jag förmodligen aldrig mer läst något av honom.
  3. Nu har det kommit nya barnböcker för små barn som använder tecken som stöd. Det är goda nyheter och jag blir så glad av dem. Att det inte redan finns gör mig förbannad! Men bättre sent än aldrig.
  4. I veckan gick BBC ut med vem som vann deras novellpris. Priset är på 15 000 pund och i år gick den till författaren Cynan Jones. Jag ska vara ärlig, jag har ingen aning om vem det är men att upptäcka nya författare är väl drömmen 😉 Han är en brittisk författare som debuterade 2006 med boken The Long Dry. Novellen han vann BBCs pris för heter The Edge of the Shoal och handlar om en man som hamnar i ett oväder ute till havs och försöker överleva.
    Här kan du läsa novellen! 
  5. Jag älskar att lyssna på olika slags poddar och häromdagen hittade jag en ny podcast om böcker. Den heter What should I read next och den är gjord av en kvinna som heter Anne Bogel, hon kallar sig för Moder Mrs Darcy. Jag har inte hunnit lyssna på många avsnitt än men måste ändå rekommendera den för de som gillar att prata om, lyssna på och diskutera böcker.
    Här kan du lyssna på podden!

Leave a Reply