En av oss ljuger – Karen M. McManus

Original titelOne of Us Is Lying
FörfattareKaren M. McManus
Antal sidor: 10T 40M
SpråkSvenska
Original språk: Engelska
FörlagStoryside
Utgivningsdatum: 2017
FormatLjudbok

Fem elever på Bayview High slår sig ner i sitt klassrum för kvarsittning: Bronwyn, den duktiga flickan. Addy, skolans populäraste tjej. Nate, en badboy med prick i registret. Cooper, basebollguden. Och Simon, som driver Bayview Highs populäraste skvallerblogg. Men bara fyra av dem kommer levande därifrån.

Jag gillade handligen och hade rätt så höga förväntningar när jag började läsa/lyssna på den här boken. Men med en intrig som denna kunde det antingen bli riktigt bra eller riktigt dåligt.

Den här boken är fylld av stereotyper. Jag menar, alla huvudkaraktärer är ju en vandrande klyscha i sig. Vi har plugghästen, skönhetsdrottningen, sportfånen och “the bad boy.” Trots alla stereotyper och klyschor tycker jag Karen M. McManus lyckas hålla både handlingen och karaktärerna intressanta. Det här är McManus debut och det är en otroligt smart och stark sådan.
Det här är en spännande thriller där karaktärerna växer tillsammans med handlingen. För varje kapitel får vi lära känna karaktärerna lite mer och ser då att det finns mycket mer i varje karaktär än man först trott. Samtidigt som McManus ger oss en spännande roman visar hon oss också hur allvarligt det kan bli med nätmobbning.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply