Norra Latin – Sara Bergmark Elfgren

Original titelNorra Latin (Stockholmsserien #1)
FörfattareSara Bergmark Elfgren
Antal sidor17T 17min
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
FörlagRabén och Sjögren
Utgivningsdatum: 2017
FormatLjudbok

När jag fick höra att Sara Bergmark Elfgren skulle komma ut med en ny roman blev jag överlycklig. Jag älskade Engelsforstrilogin och radioteatern De dödas röster!

I Norra Latin får vi följa med Tamar som drömmer om att bli skådespelare och Clea som är uppvuxen på teatern. Tamar och Clea går i samma klass på teaterprogrammet på Norra Latin i Stockholm. De lever helt olika liv men deras liv flätas samman på ett sätt de aldrig kunnat föreställa sig för Norra Latin är en plats med en mörk hemlighet.

Allt med den här boken lockade mig. Jag tyckte berättelsen verkade spännande, karaktärerna intressanta och miljön fascinerande. Boken åkte snabbt upp på min att-läsa lista.
Det är väldigt mycket i den här boken som är bra men det som sticker ut är Saras språk och miljöbeskrivningar. Det är ingen tvekan om att hon är en otroligt bra författare och en ännu bättre berättare. Saras sätt att beskriva ungdomarnas osäkerhet och drömmar känns självupplevt vilket gör hela storyn trovärdig. Miljöbeskrivningarna är helt fantastiska, jag som läsare kunde verkligen se allt framför mig.

Förutom den spännande berättelsen är karaktärernas liv otroligt fängslande. Jag dras snabbt med i deras vardagsproblem och glömmer nästan bort allt det mystiska. Karaktärerna känns alltså otroligt verkliga och där tycker jag att styrkan i berättelsen ligger för när magi kommer in i bilden tappar jag lite av intresset.

Det här är en fantastisk bra bok annars! Språket, karaktärerna och spänningen flätas samman i en miljö som osar magi. Rekommenderas varmt!

Z Z Z Z

One thought on “Norra Latin – Sara Bergmark Elfgren

Leave a Reply