Kretsen – Maggie Stiefvater

Original titelThe Raven Boys (The Raven Cycle #1)
Författare: Maggie Stiefvater
Antal sidor11T 8M
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
Förlag: Scholastic Audio
Utgivningsdatum: 2011
FormatLjudbok

Det här är första boken i serien Kretsen av Maggie Stiefvater. Det här är andra gången jag läser den här boken. Av någon anledning avslutade jag inte hela serien och nu vill jag göra det, då bestämde jag mig för att läsa om första boken.

Fyra pojkar på en prestigefylld internatskola har bildat ett hemligt sällskap i syfte att finna en historisk, mytomspunnen kungagrav. En flicka med övernaturliga förmågor har nyligen mött en av pojkarna – fast som död. Snart kommer deras vägar att korsas igen, med förödande konsekvenser.

Jag gillade den här boken redan första gången jag läste den men den har sina brister. Den är rätt seg i början och lite rörig. Det är många karaktärer och mycket som händer som gör berättelsen lite förvirrande i början. Många frågor som inte blir besvarade men som jag hoppas på blir det längre fram i serien. Det finns även många nya begrepp som läsaren behöver ta in och förstå.
Styrkan i berättelsen ligger i att det faktiskt händer väldigt mycket. Det finns en kärlekshistoria, ett mysterium och magi. Alla karaktärer är otroligt fängslande. De är välskrivna och redan från början förstår läsaren att det finns mycket mer som döljer sig bakom varje karaktär. De utvecklas, skapar relationer och hamnar i olika dilemman. Det märks tydligt att den här boken är en startsträcka inför resten av serien.

Jag ser fram emot att läsa de andra böckerna och vill gärna veta hur det här kommer att sluta.

Z Z Z Z Z

2 thoughts on “Kretsen – Maggie Stiefvater

Leave a Reply