Drömtjuvarna – Maggie Stiefvater

Original titelThe Dream Thieves (The Raven Cycle #2)
FörfattareMaggie Stiefvater
Antal sidor12T 45M
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
FörlagScholastic Audio
Utgivningsdatum: 2012
FormatLjudbok

I andra boken i serien Kretsen av Maggie Stiefvater står Ronan och hans märkliga drömmar i centrum. Drömtjuvarna tar vid där första boken slutar, med nya karaktärer och nya intriger fortsätter Stiefvater serien om Blue och pojkarna. Har du inte läst första boken Kretsen finns det en risk att du blir spoilad. 

Vi får lära känna Ronan bättre och de andra pojkarna, Adam, Gansey och Noah håller sig lite i bakgrunden. Det gör även Blue. Precis som i den första boken händer det otroligt mycket och berättelsen tar flera nya vändningarna.
Det bästa är helt klart Ronans drömmar. Ju mer vi får lära känna Ronan desto intressantare blir han. Han är helt klart den bästa karaktären i hela serien. Det händer självklart mycket annat än bara Ronans drömmar. Blues och Adams relation tar en ny vändning, det gör även Ganseys och Adams relation också. Vi får även lära känna Noah lite mer.

Dock tycker jag att Ronan och hans drömmar tar väldigt stor plats. Det finns mycket annat som hänger löst. Jag gissar att mycket kommer att komma upp i de andra två böckerna. Jag läser spänt vidare.

Z Z Z Z Z

One thought on “Drömtjuvarna – Maggie Stiefvater

Leave a Reply