Rörgast – Johan Theorin

Original titelRörgast (Ölandskvartetten #4)
FörfattareJohan Theorin
Antal sidor464
SpråkSvenska
Original språk: Svenska
Förlag: Wahlström & Widstrand
Utgivningsdatum: 2013
FormatStorpocket

I sista boken i Ölandskvartetten av Johan Theorin är min favorit karaktär Gerlof Davidsson tillbaka i rampljuset. I Rörgast tar Theorin med oss på en historisk resa som är fylld med underhållning och spänning.
Det är sommar på öland och det kryllar av turister på Ölandic Resort, turistanläggningen som tillhör öns resursstarka familj, familjen Kloss. Men sommaridyllen varar inte länge.

Precis som de andra böckerna i serien får vi följa med olika karaktärer vars öden vävs samman och i mitten av allt hittar vi Gerlof Davidsson. Han är en återkommande karaktär som alltid finns med i Ölandskvartetten. I första boken var han en av huvudkaraktärerna och i de andra böckerna i serien har han hållit sig i bakgrunden. Jag blev otroligt glad över att Theorin valde att låta Gerlof ta mer plats i de här boken. Han är en stark karaktär som alltid lyckas ge berättelsen en extra kryddning.

Det övernaturliga är nedtonat i Rörgast, vilket jag tycker är synd. Det är blandning mellan det övernaturliga och det vardagliga som gör Ölandskvartetten så bra.

Karaktärerna i den här boken känns ibland överdrivna som till exempel Aron och Ken. De känns nästan som karikatyrer av macho-snubbar vilket inte riktigt passar in. Karaktären Lisa var överflödig, jag tycker inte att hon riktigt behövdes för hon tillförde inte så mycket. Jonas var en intressant karaktär, en ung kille som lämnat barnaåren bakom sig men är fortfarande för ung för att hänga med storebror och kusinerna. Jonas perspektiv gav historien spänning men tyvärr är hela boken rätt så förutsägbar. Vi vet snabbt vem som är de onda och det är lätt att ana vad som komma skall. Trots det är det här en bra bok! Den är välskriven och spännande.

Z Z Z Z Z

3 thoughts on “Rörgast – Johan Theorin

Leave a Reply