Sovarna – Maggie Stiefvater

Original titel: Blue Lily, Lily Blue (The Raven Cycle #3)
FörfattareMaggie Stiefvater
Antal sidor10T 3M
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
FörlagScholastic Audio
Utgivningsdatum: 2013
FormatLjudbok

I den tredje boken i serien Kretsen av Maggie Stiefvater är det karaktären Blue som är i centrum. Jag måste erkänna att jag inte såg fram emot att läsa den här boken för jag är inte en stor beundrare av Blue. Har du inte läst någon av böcker i serien ska du nog inte läsa den här recensionen då den kan innehålla spoilers.

Förra boken slutade med att Blues mamma försvann in i tunnlarna och det är där den här boken tar vid. Jag tycker att den här boken är den svagaste i serien hittills.
Jag tycker att Blue är otroligt dryg som karaktär och har svårt att relatera till henne.

Det är mycket som händer och magin gör den här serien spännande. Flera nya karaktärer introduceras och en ny bov gör entre. Det bästa med den här boken är, eller det bästa med den här serien är karaktärerna. Stiefvater har lyckats med att skapa otroligt intressanta och komplexa karaktärer (förutom Blue då!). Blues och Gansey relation fördjupas och kärlek uppstår men det är väntat. Kärlekstriangeln i den här serien är förutsägbar men det är också det enda som är förutsägbart.  

En annan relation som däremot fångade min uppmärksamhet var relationen mellan Adam och Ronan. De skapar ett bra team och kan man hoppas på att det utvecklas till något mer?

Jag tycker annars att den här boken är rätt rörig, hela serien börjar kännas rätt rörig faktiskt. Grundidén – att hitta den mystiska kungen – känns avlägsen, som om Stiefvater själv glömt bort den. Men språket är fantastiskt, det flyter på och det är lätt att ta till sig.

Nu är det dags för nästa bok, den sista i den här serien!

Z Z Z Z Z

Leave a Reply