The Raven King – Maggie Stiefvater

Original titelThe Raven King (The Raven Cycle #4)
FörfattareMaggie Stiefvater
Antal sidor11T 51M
SpråkEngelska
Original språk: Engelska
FörlagScholastic Audio
Utgivningsdatum: 2016
FormatLjudbok

Det här är den sista boken i serien Kretsen av Maggie Stiefvater, tror inte att den har hunnit bli översatt till svenska ännu. I The Raven King får vi äntligen ett slut på hela äventyret men jag känner mig kluven inför slutet.
Har du inte läst någon av de andra böckerna råder jag dig att inte läsa den här recensionen då den kan innehålla spoilers.

Nu ska grabbarna och Blue äntligen ta tag i att hitta den mystiska kungen som sägs ge den som hittar honom vad den än önskar. Precis som i de andra böckerna händer det otroligt mycket med massa olika vändningar. Det bästa med den här serien är Adam och Ronans relation. Deras relation har utvecklats från vänskap till kärlek och Stiefvater har lyckats otroligt bra med att beskriva den övergången. Stiefvaters författarskap har verkligen utvecklats och blivit bättre för varje bok. Hon har ett poetiskt sätt att skriva som gör att texten flyter på på ett vackert sätt.

Det som gör den här boken och serien bra är karaktärerna. De har utvecklats och deras relationer till varandra har fördjupats för varje bok. Ingen av karaktärerna är ensidiga utan har flera lager som gör dem intressanta, förutom Blue för hon är extremt dryg.

Det som gör boken och serien dålig eller svag är alla sidohändelser och nya karaktärer. För varje bok introducerar Stiefvater nya karaktärer och nya intriger. Det går ibland för fort och hela serien känns lite rörig och nu när Stiefvater ska knyta ihop säcken blir det många saker som faller mellan stolarna. Slutet var lite av en antiklimax.

De här böckerna har gett mig en otroligt bra läsupplevelse men samtidigt är den rörig. Jag rekommenderar den här serien till alla som gillar ungdomsromaner med mycket magi och mystik.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply