Nyckeln till Ljuset – Nora Roberts

Original titel: Key of Light (Key Trilogy #1)
Författare: Nora Roberts
Antal sidor: 12T 27M
Språk: Svenska
Original språk: Engelska
Förlag: Bonnier Audio
Utgivningsdatum: 2015
Format: Ljudbok

Det här är min första Nora Roberts bok därför visste jag inte vad jag skulle förvänta mig. Det jag fick var definitivt inte det jag trodde jag skulle få. Jag trodde jag skulle få ett äventyr, istället fick jag en otroligt tråkig bok med massa tantsnusk.

Det som lockade mig till att läsa den här serien var själva handlingen. Tre unga kvinnors liv förändras drastiskt då de blir inbjudna till det magnifika huset på höjden strax utanför staden. Deras mystiska värd talar om legender från svunna tider och ger de ett förslag: Om de under en viss tid lyckas finna de tre nycklar som enligt legenden håller tre prinsessor fångna i en djup sömn, kommer de att bli rikligt belönade. Det här är första boken i trilogin om Malory, Zoe och Dana som tillsammans ska försöka hitta nycklarna.

Med en handling som denna trodde jag faktiskt att jag skulle få vara med om ett äventyr där sanningar och hemligheter skulle avslöjas. Istället drogs jag med in i tre otroligt tråkiga karaktärs liv där den ena scenen efter den andra gjorde mig frustrerad. Roberts alla karaktärer är platta och jag tar fram skämskudden varje gång hon beskriver en kärleksscen. Varje kvinnlig karaktär och varje manlig karaktär är mer eller mindre exakt likadana. När Roberts ska beskriva hur de flörtar med varandra låter det som om de är tonåringar istället för vuxna människor, det är… Töntigt. Ja, det är ordet jag letar efter, töntigt! Det värsta är inte all meningslöst flörtande eller de otroligt pinsamma sexscenerna utan det faktum att det händer ingenting. Berättelsen är så slö och tråkigt att jag glömt bort nycklarna de borde vara upptagna med att hitta.

Själva handlingen är fortfarande intressant men den drunknar i all meningslös babbel vilket leder till att jag tappar intresset. Just nu känns det som om jag inte kommer att fortsätta läsa den här serien eller någon annan bok av Nora Roberts. De här var inget för mig helt enkelt.

Z Z Z Z Z

2 thoughts on “Nyckeln till Ljuset – Nora Roberts

Leave a Reply