Harry Potter och de vises sten – J. K. Rowling

Original titel: Harry Potter and the Philosopher’s Stone (Harry Potter #1)
Författare: J. K Rowling
Antal sidor: 8T 44Min
Språk: Engelska
Original språk: Engelska
Förlag: Pottermore
Utgivningsdatum: 2017
Format: ljudbok

Jag minns så väl när jag kom i kontakt med Harry Potter för första gången. Året var 1999 och min pappa hade fått tidningen Time, som han prenumererade på, och på omslaget fanns Harry Potter. Då visste jag inte vem han var eller vad det hela handlade om men omslaget var så magiskt att jag tvingade pappa att berätta vad det stod (han prenumererade på den engelska Time). Då berättade han om Harry Potter, jag var fast. Jag fick honom att lova att köpa böckerna/boken till mig så fort de kom på svenska. Precis som han hade lovat gick pappa och köpte Harry Potter och de vises sten till mig så fort den kom till Sverige.
Vilken lycka! Jag minns att jag lovade mig själv att bara läsa ett kapitel varje kväll så att den skulle vara längre.

Under årens lopp har jag läst den här boken ett flertal gånger och jag upplever den lika magisk som första gången jag läste den.

Jag kom på att jag aldrig har skrivit en recension, varken för den här boken eller någon annan i serien. Nu när jag håller på att läsa om alla sju böckerna tänkte jag att det är dags för en recension, fast jag har en känsla av att det inte blir en riktig recension utan en kärleksförklaring.

Jag vet inte vart jag ska börja! Den här boken är enligt mig perfektion bokifierad. Den här boken och hela serien för den delen känns så otrolig genomtänkt vilket jag som läsare uppskattar. Karaktärerna är fantastiska. De är intressanta, roliga och jag blir nyfiken på dem, vill veta mer om varje karaktär.
Det bästa med just den här boken är slutet och hur Harry, Ron och Hermiones personliga styrkor kompletteras med varandra och som leder till den stora finalen. Alla tre får visa sina starkaste sidor i kampen, genialiskt.
Rowling har skapat en helt otrolig värld, hennes fantasi har inga gränser. Hon introducerar läsaren i en trollkarlsvärlden på ett sätt som är både humoristiskt och självklar. Hela upplägget är roligt samtidigt som ett mörker kan skymtas någonstans i periferin. Hon är ett geni och en fantastisk författare.

Jag kommer att läsa om de här böckerna för resten av mitt liv och jag kommer att älska dem lika mycket om inte mer för varje gång.

Z Z Z Z Z

One thought on “Harry Potter och de vises sten – J. K. Rowling

Leave a Reply