Harry Potter och hemligheternas kammare – J. K. Rowling

Original titel: Harry Potter and the chamber of secrets (Harry Potter #2)
Författare: J. K Rowling
Antal sidor: 9T 42Min
Språk: Engelska
Original språk: Engelska
Förlag: Pottermore
Utgivningsdatum: 2017
Format: ljudbok

Harry Potter börjar sitt andra år på Hogwarts och allt börjar inte riktigt som vanligt.
Det är som alltid mycket som händer i den här serien och det är bara att hänga med. Ännu en gång ska vi till Hogwarts och man kan skymta mörkret som närmar sig i ögonvrån. Trots det finns det en hel del komik i sättet Rowling berättar om Harry Potters andra år i den magiska världen.Jag har faktiskt inget annat än kärlek för den här boken eller den här serien. Tyvärr har jag svårt att skriva en “riktig” recension, det blir bara en stor fet kärleksattack till böckerna och författaren.

Vi får lära känna lite fler karaktärer, vi får uppleva hur de tre vännernas vänskap fördjupas och vi får en glimt av Du-Vet-Vems bakgrund, vilket är det bästa med den här boken. Alltid när jag läser om dessa böcker lägger jag märke till nya saker. De här böckerna har så många lager och är otroligt genomtänkta.
Förra boken och den här boken påminner lite om varandra i att Harry Potter och hans vänner kastar sig in i en situation som är livsfarlig och kommer ut på andra sidan som segervissa. Det är fascinerande hur Rowling sakta men säkert för varje bok låter mörkret komma närmare och närmare. Genom att berätta historien på ett humoristisk sätt invaggas läsarna i falsk trygghet, så när det jobbiga och läskiga verkligen närmar sig kommer det oväntat.

Den här boken är fylld med hemligheter och mysterier. Som läsare är jag hela tiden nyfiken på vad som ska hända och vad som egentligen ligger bakom mysteriet.

Ännu en full pott! Vad jag älskar dessa böcker! Vad hade min barndom varit utan dem?!

Z Z Z Z Z

One thought on “Harry Potter och hemligheternas kammare – J. K. Rowling

Leave a Reply