Harry Potter och fången från Azkaban – J. K. Rowling

Original titel: Harry Potter and the prisoner of Azkaban (Harry Potter #3)
Författare: J. K Rowling
Antal sidor: 12T 2Min
Språk: Engelska
Original språk: Engelska
Förlag: Pottermore
Utgivningsdatum: 2017
Format: ljudbok

Det bästa med den här boken är att vi får lära känna Harry Potters föräldrar lite mer. Rowling ger oss en glimt av vilka James och Lily var och vi färdas tillbaka till stunden då de dog. Vi får även träffa deras vänner och fiender. Vi får också ta del av professor Snapes förflutna och lär känna honom lite mer. Den här boken kittlar läsarens nyfikenhet och ger en glimt av djupet av Rowlings trollkarls värld. Det är även i den här boken som allt fler betydelsefulla karaktärer dyker upp.

Än en gång visar Rowling oss att hennes fantasier inte har några gränser. Redan från början tar hon hela trollkarlsvärlden till ännu en nivå när Harry får åka på den speciella nattbussen. Jag är lika imponerad av hennes fantasi som när jag läste den här boken för första gången för över 15 år sedan. Genom att beskriva alla varelser, slottet och annat så detaljerat gör Rowling trollkarlsvärlden mycket levande.
Precis som i de andra böckerna är det mycket som händer och det är otroligt spännande, trots att jag vet vad som kommer att hända.

Det bästa som finns är att få läsa om dessa böcker! Jag har inget än kärlek och respekt för serien och författaren.

Z Z Z Z Z

Leave a Reply