Årets Bok 2018?

Imorgon gäller det! Då får vi reda på vilka som är nominerade till Årets Bok 2018. Bakom Årets Bok ligger Bonniers Bokklubbar och instiftades år 2016, då vann Martina Haag med boken Det är något som inte stämmer.
Bonniers Bokklubbars redaktörer nominerar böcker från året som gått. En jury väljer sedan ut de tolv mest relevanta nomineringarna och svenska folket får sedan rösta fram sin favorit.

Jag tänkte försöka gissa vilka som kommer att vara med på listan över nominerade böcker! Jag går bara på känsla och tyckte det skulle vara ett roligt blogginlägg. Sedan får vi se hur rätt eller fel jag hade.
Här kommer dem utan inbördes ordning:

 • Majgull Axelsson – Ditt liv och mitt
 • Colson Whitehead – Den underjordiska järnvägen
 • Anthony Doerr –  Grace
 • Golnaz Hashemzadeh Bonde – Det var vi
 • Jenny Han – Till alla killar jag har gillat
 • John Boyne – Hjärtats osynliga raseri
 • Fredrik Backman – Vi mot
 • Liane Moriarty – En annan Alice
 • Silvana Imam – Silvana
 •  Frida Skybäck – Bokhandeln på Riverside Drive
 • Sarah Perry – Ormen i essex
 • Sara Larsson – Aldrig mer

Som sagt, jag går bara på känsla =) Ska bli spännande att få reda på vilka som är nominerade i år, jag återkommer med vad jag tycker om nomineringarna i ett annat blogginlägg!
Vilka tror ni blir nominerade?

Leave a Reply