Morrigan Crows magiska förbannelse – Jessica Townsend

Original titel: The Trials of Morrigan Crow (Nevermoor #1)
Författare: Jessica Townsend
Antal sidor: 384
Språk: Engelska
Originalspråk: Engelska 
Förlag: Orion Children’s Books
Utgivningsdatum: 2018 (först publicerad 2017)
Format: Pocket

Den här boken tar med dig på en underbar och magisk resa som du sent kommer att glömma.

Morrigan Crow är född med en förbannelse. Alla vet att hon för otur med sig. Hon får skulden för allt dåligt som händer: från hagelstormar till hjärtattacker och misslyckad sylt. Men det värsta med förbannelsen är att hon kommer att dö på sin elfte födelsedag. När Morrigan väntar på sitt dystra öde blir hon räddad i sista stund av den fantastiske Jupiter North. Han för henne till den mystiska staden Nevermoor. Hon tror att allt har löst sig, men det är bara början. Jupiter har valt ut Morrigan som kandidat till Wundersamfundet, Nevermoors mest svåråtkomliga skola. Hon ska tävla mot hundratals andra barn i svåra, farliga prövningar. Alla har en extraordinär talang av något slag.
Men Morrigan? Vad är hennes talang? Har hon ens någon?
Om hon inte klarar prövningarna blir hon utkastad ur Nevermoor – och då kan hon inte undkomma sitt dödliga öde …

Det finns inte mycket som inte är bra med den här boken. Språket är lättsamt och humoristisk, jag skrattade högt flera gånger. Townsend förmedlar många känslor med ett enkelt språk som gör läsningen underhållande. Anledningen till varför jag inte ger den här fullpott är på grund av att jag tycker den är repetitiv. Inför varje utmaning går Morrigan igenom samma känslor, alltså samma tvivel vilket gör det hela lite tjatigt.  

Karaktärerna är fantastiska. Vår huvudperson, Morrigan är modig, rolig och smart. Det är svårt att inte gilla henne.
Jag måste ge en stor applåd till Townsends fantasi. Hon har skapat en helt unik värld trots att det finns en hel del likheter med Harry Potter och Hungerspelen (en mildare version alltså). Fantasin flödar genom hela boken och ingenting är omöjligt, den känslan är fantastisk och gör att boken blir svår att lägga ifrån sig.

Jag väntar otåligt på fortsättningen och hoppas att den här serien blir lång!

Z Z Z Z Z

Leave a Reply