Harry Potter och Fenixorden

Original titel: Harry Potter and the Order of the Phoenix (Harry Potter #5)
Författare: J. K Rowling
Antal sidor: 29T 1Min
Språk: Engelska
Originalspråk: Engelska
Förlag: Pottermore
Utgivningsdatum: 2015
Format: ljudbok

Det är i den här boken som det riktigt hemska och mörka börjar i serien. Det är från och med den här boken som vi läsare förstår att kriget närmar sig.

Dementorer kommer och attackerar Harry Potter under sommaren och för att rädda sig själv och sin odrägliga kusin måste han använda magi, något som är förbjudet för minderåriga utanför Hogwarts. Därifrån börjar ett jobbigt, tufft och påfrestande år för Harry Potter.

Ska jag vara ärlig har jag alltid tyckt att Harry har varit extremt dryg i den här boken. Jag minns att jag tyckte det redan första gången jag läste den och kunde inte låta bli att tappa lite respekt för honom. Han låter arrogant och otroligt självupptagen under större delar av berättelsen. Jag har heller aldrig riktigt förstått varifrån alla har fått att han ska vara duktig på försvar mot svartkonst. I fem böcker har vi ju läst om hur mycket han och Ron kämpar för att klara lektionerna, hur kan han då vara så pass duktig att han kan lära ut? Allt han har åstadkommit har väl egentligen varit tur..eller? Jag tycker helt enkelt att Harry är otroligt arrogant och dryg i den här boken. Aja, det var det enda jag tyckte var jobbigt med den här boken annars är ju den här serien bäst!
Det händer otroligt mycket i den här boken och det går väldigt fort så fort att jag ibland tappar bort mig.

Men det är i den här boken som serien tar ett kliv in i det mörka. Hela trollkarlsvärlden får ett ruskigt uppvaknande och står plötsligt mot mörka makter som de trodde var sedan länge besegrade. Harry Potter och hans vänner börjar göra sig redo för krig.

Z Z Z Z Z

One thought on “Harry Potter och Fenixorden

Leave a Reply