Köpt i maj

Jag har ju egentligen köpstopp men vi vet ju hur det brukar gå. Det blev tre nya böcker den här månaden, ingen av dem var recensionsex men en av böckerna fick jag i födelsedagspresent. Finns det något bättre att få i present än en bok?!
Jag har dessutom redan hunnit läsa två av dem. 

Första boken jag köpte var To Kill a Kingdom av Alexandra Christo. Jag var tvungen att köpa den här när jag fick reda på att det är en mörk version av Den lilla sjöljungfrun av H.C Andersen. Jag älskar Disneyversionen och originalversionen därför var jag otroligt nyfiken på Christos version. Jag tror att jag läste den så fort den damp ner i brevlådan. Alla andra böcker som egentligen skulle bli lästa fick vänta tyvärr blev jag rätt så besviken. Själva idén är väldigt bra, Christo gör den hör klassiska berättelsen till sin men den tar mig inte med storm.

 

 

 

 

Jag fick Nevermoor av Jessica Townsend i födelsedagspresent. Jag har hört talas om den och även sett en trailer vilket gjorde mig otroligt nyfiken men lite skeptisk då den jämförs med Harry Potter. Tror inte att det hjälper att jämföra böcker med HP, inget kommer någonsin att komma i närheten och så är det orättvist mot själva boken då hypen blir alldeles för hög. Men den här boken gjorde mig inte besviken, den var så bra som alla sa att den var och lite till. Otroligt gullig, rolig och fantasifull berättelse om flickan Morrigan som är född med en förbannelse. Den här boken blev en favorit och jag väntar otåligt att får fortsätta läsa om hennes äventyr.

 

 

 

 

 

Den sista boken jag köpte den här månaden blev Harry Potter och det fördömda barnet av J.K. Rowling. Jag måste erkänna att jag varken är jättenyfiken eller jättesugen på att läsa den här, vill hellre se den på teatern men kostar den bara 20 kronor så skadar det inte att ha den i bokhyllan. Kanske blir jag sugen på att läsa den i framtiden 😉

Leave a Reply