Betygsättning

Jag sätter betyg på de böcker jag läst, mest för att det är kul men också för att komma ihåg vad jag tyckte om boken efter att jag läst den. Samtidigt tycker jag att det ibland också är lite jobbigt. De betyg jag sätter kan ha mängder med förklaringar som till exempel vilket humör jag var på, skede i livet, lust eller vad för förväntningar jag haft. Ibland läser jag om en bok och då kanske betygsättningen förändras. Hur som helst är det bara ett betyg, ett personlig betyg i just det skedet i mitt liv och behöver inte betyda så mycket.

Min betygsskala ser ut som följande:

5. Z Z Z Z Z

Jag verkligen gillade den här boken! Det är en bok som jag inte ville lägga ifrån. Jag gillade språket, handlingen och karaktärerna. En bok jag skulle kunna läsa om och som jag rekommenderar.

4. Z Z Z Z Z

Jag tyckte det var en riktigt bra bok. Den var fängslande, språket och handlingen var bra men saknade de där lilla extra. Jag skulle rekommendera den här.

3. Z Z Z Z Z

Jag tyckte den var helt okej. Det var kul att läsa den men hade sina brister. Boken kanske inte var så välskriven som jag hade önskat, kanske kändes karaktärerna lite platta eller kanske var det handlingen som inte höll måttet.

2. Z Z Z Z Z

Jag tyckte den funkade men som var svår att ta sig igenom. En bok som inte fångade hela mitt intresse och den kanske var skriven på ett sätt som inte föll mig i smaken.

1. Z Z Z Z Z

Jag gillade inte boken, den passade inte mig. En bok jag inte kunde ta mig igenom eller en bok jag inte förstod mig på. Karaktärerna, handlingen eller språket var inte tillfredställande för mig.